Brian Aldiss - Ladja med zvezdami

photo filler by cawtama Added photo by cawtama, from november 8, 2018

Mojstrovina znanstvene fantastike, izšla 1959 v originalu kot Starship, pri nas pa v mali, čudovito retro knjižici leta 1969.

Ena redkih zgodb po kateri ni možno posneti filma. Hja, ne morem povedati zakaj ne, potem boste ob pol užitka pri branju. Twist pač.

Redka v slovenščini, toda imam dve!! Ampak kot zanalašč te dni ne najdem nobene, da bi prepisal založnika in avtorja ilustracije. In prevajalca. In rad bi jo pokazal s fotografijo. Malo je zgodb, ki so me tako navduševale skozi leta in tale je čisto pri vrhu. Roy Complain je izgnan iz vasi in plemena, zato se trudi preživeti v divje zaraščeni džungli, ki jo obdajajo neprebojne stene, ki jih sicer ne razume ampak jih jemlje kot meje sveta. škoda da je knjižica dokaj tanka, če bi bila v treh debelih knjigah bi bila ob boku najbolj kultnim zadevam. No, če boste brali morate vedno imeti pred sabo da je zgodba stara že 60 let. Saj se najdejo kasnejša dela, ki so prav tako dobra, ampak eni so pač krepko pred časom. Pri raziskovanju avtorjevih del pa sem naletel na naslednjo, meni nepoznano, z naslovom Hothouse, za katero pravijo da je še boljša. Kar itak ne morem verjeti.

Za ljubitelje absolutna klasika.

Robert Brežnik

Published on cawters.com, december 13, 2007!. Repost!

Posted on